De historie van GFC.
GFC werd opgericht op 7 oktober 1907.

Tenue:
Rood zwart gestreept shirt, witte broek en rood-zwarte kousen.

Terrein:
1907: Haardijk
1907: Onder aan de Herikeberg bij de “Waag’n maker”
1924: Höfte in centrum van Goor.
1932: Sportpark de Horst aan de Deldensestraat.
1974: Sportpark Heeckeren aan de Mossendam.

Café Neuf:
GFC bracht in 1907 bij de gratie van Graaf Bentinck van landgoed Weldam, de bal voor het eerst aan het rollen op een zandwoestijn bij “Sjoris” aan de weg naar Stokkum. Tijdens de oprichtingsvergadering in café “Neuf” (tegenover het NS station, foto) werd Tammo de Ligny (afbeelding onder) gekozen tot de eerste voorzitter van de Goorsche Football Club.

De overige leden in het bestuur waren; J.A. Krouwel, R.J. Jalink en G.J. Warmink. Ook de broers Ten Thije, H. Lobstein en J.C. Spoor behoorden tot de groep van oprichters. Het verlangen om tot de oprichting van een voetbalvereniging te komen, was ontstaan bij een aantal leden van de gymnastiekvereniging Excelsior.

In 1909 werd GFC lid van de TVB en reeds een seizoen later behaalde GFC het eerste kampioenschap. (men werd toegelaten tot de 2e klasse) Men speelde toen op een stuk van landbouwer Schutte aan de Herikerweg.

Promoties en degradaties volgden elkaar in snel tempo op. Tweemaal niet opkomen kostte GFC. het 1e klasse schap. Het bestuur was het hier niet mee eens en stapte verbolgen uit de TVB. Reeds snel kwam men tot inzicht dat voetballen buiten bondsverband onmogelijk was. In het seizoen 1911-1912 speelde GFC al weer in de TVB.

GFC was inmiddels verhuisd naar de “Höfte” een weide in het centrum van Goor (de Schoolfeest weide) toebehorend aan de weledele heer G.J. Jannink. De twintiger jaren brachten GFC verschillende hoogtepunten. GFC speelde tegen gerenommeerde clubs als PEC Zwolle, Heracles, Wageningen en Quick Amersfoort.

In 1932 werd naast het zilveren jubileum, een tweede mijlpaal geslagen in de geschiedenis van het jeugdige GFC. Op een vergadering bij hotel “Centraal” werd besloten tot de oprichting van een jeugdafdeling. Tot 1937 hield GFC stand in de 3e klasse, toen volgde degradatie en werden er gedenkwaardige derby’s uitgevochten met Hector en Goor Vooruit.

Tijdens de oorlogsjaren was er sprake van een zogenaamde noodcompetitie en werd er weinig gevoetbald. Direct na de Tweede Wereldoorlog kwam de competitie weer op gang.
Na de oorlog vonden in Goor fusiebesprekingen plaats tussen de drie voetbalclubs. Deze liepen echter op niets uit en ook latere pogingen om te komen tot één Goorse voetbalclub waren niet succesvol.

Een van de hoogtepunten was de nek aan nek race met Eibergse Boys in het seizoen 1948-1949 waaruit GFC als winnaar te voorschijn kwam, en aldus promoveerde naar de 3e klasse.

In het seizoen 1951-1952 was GFC weer verwikkeld in een kampioensstrijd met RODA uit Deventer. Een beslissingswedstrijd op het veld van AGOVV op 18 mei 1952 werd met 2-1 gewonnen. Er waren ruim 7000 toeschouwers bij deze legendarische wedstrijd.

In de hierop volgende promotiewedstrijden voor een plaats in de 2e klasse was GFC minder succesvol. Op het Heracles (8 juni 1952) terrein werd met 4-3 van Oldenzaal verloren. Het werd een titanenstrijd. Voor 8000 toeschouwers kwam Oldenzaal op een 3-1 voorsprong. GFC kwam echter terug en na een afgekeurd doelpunt van Barend Sluiters bracht dezelfde speler de stand op 3-4.
De strijd bereikte een dramatisch hoogtepunt toen invaller Slaghuis het vierde Goorse doelpunt scoorde. Scheidsrechter Dries van Leeuwen keurde het doelpunt af. Oldenzaal won en werd 2e klasser, GFC bleef in de 3e klasse. Nog lang hield de beslissing van Dries van Leeuwen de gemoederen bij GFC bezig en nog heden ten dage zijn er GFC ‘ers van mening dat GFC “erin” is gefloten.

In het begin van de jaren ’60 werd het jeugdwerk binnen de club beter georganiseerd en werd tevens meer energie gestoken in de verbetering van sportpark De Horst aan de Deldensestraat. In 1967 werd o.a. een clubhuis gebouwd. Men vierde in dat jaar ook het 60-jarig jubileum met o.a. een wedstrijd tussen de betaalde jeugdelftallen van Ajax en Go Ahead.

In 1968 werd GFC kampioen van de 4e klasse. Trainer Ton Pierik was de gevierde man bij GFC. Glanerbrug werd in de laatste wedstrijd op 1-1 gehouden en GFC vierde een week lang feest. Helaas degradeerde de club al snel weer naar de 4e klasse.

Ondanks vele inspanningen was de accommodatie in vergelijking met andere Twentse verenigingen slecht. Ook de tribune, in de jaren ’30 opgetrokken in Engelse stijl, vertoonde tekenen van verval. In 1974 verhuisde GFC naar de huidige accommodatie op het Sportpark “Heeckeren”.

Het jubileumjaar 1982 betekende sportief gezien een van de hoogtepunten in de GFC historie. Het 1e elftal werd ongeslagen kampioen van de 4e klasse. (ook nu weer o.l.v. trainer Ton Pierik)
Maar ook het 2e, A1, B1 en C1, konden de kampioensvlag hijsen. De viering van het 75-jarig bestaan werd mede door de sportieve successen een van de hoogtepunten in de lange historie van GFC Naast alle festiviteiten was er een gebeurtenis nog het vermelden waard. GFC werd officieel wapendrager van de gemeente Goor en sinds 1982 siert het gemeentewapen van Goor het rood zwarte shirt van GFC.

Op Sportpark “Heeckeren” had GFC de beschikking over drie speelvelden en een oefenhoek. Al snel bleek dat dit onvoldoende was en eind jaren ’80 werd geheel in eigen beheer een vierde veld aangelegd. Een fraai staaltje zelfwerkzaamheid.
De club groeide vooral in de tweede helft van de jaren ’90 sterk en met name de aanwas bij de jeugd was groot. Meisjes voetbal deed z’n intrede (GFC kent al sedert 1975 damesvoetbal).

Sportief gezien was het in de negentiger jaren minder positief. Het 1e elftal degradeerde naar de 5e klasse van de KNVB en met enig fortuin wist men zich hier te handhaven in het eerste jaar.

In de tweede helft van de jaren negentig werd er veel energie gestoken in de verbetering van de organisatie en accommodatie. De Supportersvereniging van GFC bouwden met vereende krachten een tribune (stoeltjes afkomstig van het Diekman stadion) en tevens werd er voor de jongste jeugd een speeltuintje aangelegd. Ook werd er een nieuwe bestuurskamer en commissiekamer gebouwd. Achter het clubgebouw werd een fraai terras aangelegd.

In 2001 werd begonnen met een groot project bij de sporthal. In eigen beheer werd een nieuwe ballenruimte, werkplaats, wasruimte, materiaalruimte gerealiseerd. Een prachtige aanvulling van de toch al fraaie accommodatie. In 2002 werd een volledig nieuwe verzorgings- en EHBO ruimte ingericht.

Daarna werd toch ook sportief weer de stijgende lijn ingezet en in het daarop volgende jaar promoveerde GFC In de uitwedstrijd bij Hoeve, werd promotie een feit, en trainer Anne Kuper ging op de schouders.

In de 4e klasse presteerde het 1e elftal naar behoren. In het seizoen 2001-2002 werd het 1e kampioen (trainer Thom Hilderink) na winst in en tegen Bornerbroek. Groot feest omdat de club eindelijk weer op 3e klasse niveau kon acteren. Het verblijf in de 3e klasse duurde ook nu slechts een jaar. In mei 2003 speelde GFC in de nacompetitie om promotie-degradatie. Luctor was uiteindelijk te sterk.

In het seizoen 2003 – 2004 komt het 1e elftal weer uit in de 4e klasse B van de KNVB. Trainer is Jerry Arjaans uit Almelo. GFC speelt met zeven seniorenelftallen in de competitie, drie juniorenelftallen en negen pupillenteams. Daarnaast is er een dameselftal, dat echter niet uitkomt in een officiële KNVB competitie.

In het seizoen 2004-2005 begon het eerste elftal voortvarend aan de competitie. De eerste en tweede periodetitel werden met overtuiging behaald. In de tweede helft van de competitie werden de prestaties minder. Er werd lang meegestreden om het kampioenschap, maar De Tukkers werden uiteindelijk kampioen. In de nacompetitie werd allereerst Barbaros terzijde geschoven. In de 2e ronde strandde het 1e elftal op de latere promovendus Victoria”28 uit Enschede.

Vanaf januari 2004 stond GFC in het teken van de verbouwing. De entree van het veld, de kassa en de bestrating werden onder handen genomen. Daarna volgde de ingang van d’ Olde Goorsche, de hal, verplaatsing van de toiletten en verbouwing van de keuken. Een megaproject wat half juni kon worden afgesloten. Ruim 70 GFC ’ers waren actief en mede dankzij een grote groep sponsoren bleven de kosten binnen de begroting. GFC telt in juli 2004 ruim 520 leden.

Het seizoen 2004-2005 zal voor velen lang in het geheugen blijven. In september wordt er afgetrapt voor het nieuwe seizoen. Op de vrijwilligersavond in september wordt de nieuwbouw van het clubgebouw (hal, toiletten, keuken en de entree/kassa) officieel geopend.
Trainer Jerry Arjaans is voor het derde jaar aan GFC verbonden. De prestaties van GFC 1 zijn aanvankelijk nogal wisselend. Rood Zwart pakt in oktober de eerste periodetitel. Het GFC C Jeugd Toernooi wordt in oktober 2004 gewonnen door Borussia Dortmund. Ook de tweede periode gaat aan de neus van GFC voorbij. SV Enter is de winnaar.

Begin december wordt Sandro Pinna gepresenteerd als opvolger van Jerry Arjaans. Eind 2004 wordt de wereld opgeschrikt door een ongekend grote natuurramp. Een tsunami treft Zuidoost- Azië en maakt duizenden slachtoffers. GFC laat zich van zijn beste kant zien en biedt op de nieuwjaarsreceptie op 1 januari 2005, € 2000,- aan, aan de hulporganisaties.

Na een lange winterstop pakt GFC 1 de draad weer goed op. De ploeg blijft lang ongeslagen en doet mee om het kampioenschap. Op het eind komt de ploeg toch tekort, Rood Zwart wordt kampioen en GFC doet mee in de nacompetitie.
In de eerste ronde wordt de Lutte aan de kant gezet. In de tweede ronde is TVV uit Enschede de tegenstander. Twee uiterst spannende wedstrijden met uiteindelijk GFC als gelukkige winnaar.
Op woensdag 8 juni is de finale in De Hoeve. vv Hengelo is de tegenstander. Veel publiek, een ongekend spannende wedstrijd, die eindigt in 2-2. Verlenging!

Dennis Kingma wordt de matchwinnaar en met tien spelers sleept GFC zich naar het einde. Groot feest na afloop, GFC is opnieuw 3e klasser. Bij de jeugd ook successen. Drie teams worden in de voorjaarscompetitie kampioen.
De GFC Ukken Snuffelmiddagen worden druk bezocht. Er melden zich veel 5 en 6 jarigen en de Technische Commissie van GFC besluit om in het nieuwe seizoen te beginnen met een onderlinge competitie. De GFC Ukken League is een feit.

Achter de schermen wordt er tevens hard gewerkt aan de oprichting van een G voetbal team. (De G staat voor gehandicapten) Tijdens een info-avond op het GFC veld melden zich zeventien voetballers aan en dat is voldoende om te beginnen.
Inmiddels is er dan ook al weer een nieuw bouwproject afgerond. Nieuwe bestrating rond het clubgebouw en een aparte plek voor de fietsen nabij de entree. GFC is klaar voor het seizoen 2005-2006. In juli 2005 telt GFC 544 leden.

GFC 1 begint in het seizoen 2005-2006 weer in de 3e klasse. Trainer is Sandro Pinna uit Enschede. GFC wisselt slechte en goede wedstrijd af en behaald in de eerste competitiehelft maar weinig punten. Na acht wedstrijden staat de teller op vijf punten.

In oktober weer het jaarlijkse GFC C Jeugd Toernooi. NEC is dit jaar winnaar en laat o.a. Ajax, B.M. Gladbach, FC Utrecht en AZ achter zich.
Henk Bor wordt op nieuwjaarsdag voor de tweede keer gekozen tot GFC ‘er van het Jaar, door de Supportersvereniging. De Supporters vieren in 2006 hun 60-jarig bestaan. In een gedenkwaardige ledenvergadering wordt de jubileumplannen ontvouwd.
Centraal daarbij staat de aanleg van een 4 x 4 kunstgrasveld (40×20 meter). Met eigen middelen, ten dele behaald uit acties, wordt in mei begonnen met de aanleg. In recordtempo wordt de aanleg door voornamelijk GFC ’ers, gerealiseerd.

Met GFC 1 gaat het in de tweede competitiehelft beter. Er worden meer punten gehaald en op de laatste wedstrijddag speelt GFC zich veilig en is ook in het seizoen 2006-2007 verzekerd van voetbal in de 3e klasse. Sandro Pinna zal dan niet meer als trainer actief zijn. Hij beëindigd zijn trainersloopbaan bij een club. GFC contracteert Ate Relker als nieuwe trainer.

In mei 2006 vindt er een info avond plaats over meisjesvoetbal bij GFC. Ruim 30 belangstellenden zijn aanwezig, zodat in het seizoen 2006-2007 ook meisjesvoetbal weer bij GFC gespeeld kan worden.
Vooral bij de jeugd is er weer aanwas van jonge leden. De Ukken Snuffel Middagen worden herhaald en met succes. Op 6 oktober vieren de Supporters in een feesttent hun 60-jarig bestaan onder het motto ”Das Fest”. Het kunstgrasveld wordt officieel geopend en om klokslag 12 uur ’s nachts wordt met een luid vuurwerk het startsein gegeven voor de viering van het 100-jarig bestaan van GFC.
Eind oktober 2006 weer het traditionele GFC C Jeugd Toernooi. Winnaar dit keer FC Groningen. Borussia Dortmund wordt tweede na het nemen van strafschoppen in de finale.

In november opnieuw een heugelijk feit. Rick Brunnekreef wordt ingeschreven als 600e lid van GFC. En wordt voorafgaand aan een thuiswedstrijd van GFC 1 in het zonnetje gezet. Rondom de jaarwisseling veel activiteiten in het kader van het jubileum. Begin mei speelt het GFC G-team een wedstrijd tegen Twentse prominenten. Met medewerking van muziekvereniging Apollo en scheidsrechter Braamhaar uit Enter, wordt het een prachtige avond. GFC wint en het blijft daarna nog lang gezellig in d’ Olde Goorsche.

GFC 1 kent een spannend eind van de competitie. De ploeg van Ate Relker weet zich tot grote opluchting van GFC te handhaven in de 3e klasse. Winst op Oldenzaal in de laatste wedstrijd was uiteindelijk voldoende voor klassenbehoud.
Een GFC All Star team speelt tegen de Twentse Voetbal Veteranen. De laatste winnen overtuigend.
Op 9 juni de reünie op het GFC veld. Bijna 400 leden en oud-leden verzamelen zich en herinneringen van weleer worden weer opgehaald. GFC doet in 2007 ook mee met een wagen aan de optocht tijdens het School- en Volksfeest. Titel van de wagen was “Fanfare” vernoemd naar de film van cineast en voormalig GFC ’er Bert Haanstra. GFC gaat met 100 mensen op straat en haalt de 1e prijs. Het feest is groot in de tent, het bier vloeit rijkelijk.

Maandag 16 juli zal menig GFC ’er nog lang heugen. GFC 1 speelt dan een wedstrijd tegen Ajax. Duizenden toeschouwers langs de lijn en een 0-9 overwinning voor de Godenzonen uit Amsterdam. Wesley Sneijder speelt een van zijn laatste wedstrijden in het tenue van Ajax.

Een aantal spelers van het GFC G-team doet begin augustus mee aan het G-voetbaltoernooi in Barendrecht. Een bus met supporters volgt en beleven een fantastische dag.

In september 2007 de overzichtstentoonstelling over 100 jaar GFC in de expositieruimte van de Stichting Goors Historie (NS station) In oktober de finale van het jubileumjaar: activiteiten voor de jeugd, presentatie van het jubileumboek, de receptie en de feestavond in de grote feesttent op de parkeerplaats.

Tijdens de receptie ter gelegenheid van het eeuwfeest ontvangt GFC uit handen van waarnemend burgemeester Burgering van de Hof van Twente, de Koninklijke Erepenning. Voorzitter Eddy Gruppen neemt de koninklijk erepenning en de daarbij behorende oorkonde in ontvangst.
Siep de Jong van de KNVB District Oost onderscheid nog een viertal GFC ‘ers vanwege hun verdienste voor de club. John van de Worp, Henk Bor, Herman Zweers en Gerrit Alink krijgen de zilveren KNVB speld uitgereikt.

Op zondag 7 oktober 2007, exact 100 jaar na de oprichting van GFC in café Neuf, wordt het feest afgesloten met frühschoppen. GFC heeft een jaar lang feest gevierd en kan daar met erg veel plezier op terugkijken.

In de herfstvakantie het traditionele GFC C Jeugdtoernooi. Veel publiek, veel strijd, deelname van o.a. HSV uit Hamburg en een Duitse winnaar, Borussia Dortmund. GFC is inmiddels weer overgegaan tot de orde van de dag. Een recordaantal elftallen neemt deel aan de competitie, waaronder drie meisjesteams. GFC 1 mist op een haar na, de eerste periodetitel en komt één punt tekort.

Rondom de jaarwisseling weer veel activiteiten. Op 1 januari 2008 wordt Gerben Kappert (lid redactie Goal, archivaris en eindredacteur van het jubileumboek) benoemd tot GFC van het Jaar. In de relatief stille maand januari volop actie bij GFC: De Jan Schutte Loop, darts voor de jeugd en op 21 januari spreekt Johan Derksen (VI en Voetbal Insite) de sponsoren van GFC toe. In januari 2008 telt GFC 638 leden.

Voor GFC 1 eindigt het seizoen in de mineur. In de laatste uitwedstrijd bij Lemerlerveld verliest GFC niet alleen de wedstrijd maar degradeert na drie jaar ook weer naar de 4e klasse. Het contract met hoofdtrainer Ate Relker wordt met één jaar verlengd. Burgo stopt na twaalf jaar als hoofdsponsor van GFC. De sponsorcommissie slaagt erin snel een opvolger te vinden.

Reef Hout BV verbindt zich voor tenminste drie jaar aan de club. De Twentse Glasgroep wordt sponsor van GFC 2.
Bij de jeugd veel nieuwe leden. In de competitie worden 19 jeugdelftallen ingeschreven. Daarnaast is er nog een G-team dat echter niet deelneemt aan de competitie. Bij de senioren een toenemende vergrijzing. GFC schrijft in met zes elftallen. Verheugend is dat ook een dameselftal wordt geformeerd voor de zondag.

Er wordt verder gebouwd aan de accommodatie. Veld 3 en 4 krijgen dug-outs. GFC is in overleg met de atletiek- en korfbalclub over bundeling van de accommodatie. Er wordt bij de gemeente Hof van Twente een concreet plan ingediend dat o.a. ook voorziet in de aanleg van kunstgras. De Stichting Vrienden van de Goorsche Football Club biedt GFC compleet nieuw terrasmeubilair aan. In augustus 2008 heeft GFC 652 leden.

In oktober weer het traditionele GFC C Jeugd Toernooi. Dit keer drie Duitse clubs (HSV, Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen) en ook een ploeg uit Denemarken, Randers FC. De winnaar komt echter uit Nederland, het wordt FC Groningen (winst in de finale op Borussia Dortmund).
GFC 1 komt uit in de 4e klasse. In november wordt de privatisering van de kleedkamers afgerond, GFC krijgt deze in eigen beheer. Gerrit en Albert van de Burg worden tijdens de nieuwjaarsreceptie gekozen tot GFC ‘ers van het Jaar.

De groei van de club zet zich onverminderd voort, met name bij de jeugd en in het bijzonder bij de meisjes. GFC 1 voetbalt lang tegen de degradatiestreep, maar redt zich in de laatste wedstrijden. Ate Relker stopt als trainer en stapt voor de tweede keer over naar plaatsgenoot Hector.

Benno van Weersel (voorheen Bentelo) wordt de nieuwe trainer van GFC. In de zomer van 2009 worden er nieuwe lichtmasten geplaatst op veld 3 en komt er een noodkleedkamer. GFC gaat het nieuwe seizoen in met 29 elftallen / teams.
Eind september de ALV. Voorzitter Eddy Gruppen treedt na acht jaar af en wordt opgevolgd door Eric Weerkamp, die al actief was binnen het bestuur. Frits Toren is eveneens aftredend en niet herkiesbaar. GFC heeft op 28 september 2009 exact 684 leden.

Uiteraard in oktober weer het traditionele internationale GFC C Jeugd Toernooi. Ook dit jaar weer een aantal opvallende deelnemers zoals; HSV (Hamburg), KV Mechelen, Sparta Rotterdam en Borussia Dortmund. Daarnaast deelname van Nederlandse clubs als: FC Groningen, Vitesse, AZ en Willem II. AZ (foto) uit Alkmaar wint de finale en het toernooi in 2009.

GFC 1 gaat een zwaar jaar tegemoet en eindigt in het seizoen 2009-2010 als 11e in de competitie. dat betekent nacompetitie met sv Raalte, MEC (een oude bekende) en Wilhelminaschool. Op zondag 23 mei 2012 stelt GFC 1 heeft 4e klasserschap definitief veilig door een 1-0 overwinning op Wilhelminaschool.

Succes is er in dat jaar wel voor GFC A1. Het team wordt kampioen en wint tevens de beker.

Een opvallend initiatief is er vanuit het jeugdbestuur. GFC gaat starten met het Goorsche Football College. Voetballers in de leeftijdscategorie van D en E, krijgen op woensdagmiddag training. Niet alleen uit Goor, maar het College staat open voor de gehele Hof van Twente. Erik Helligers is de trainer.

GFC schenkt extra aandacht aan de opleiding van kader/trainers en leiders. Van het kenniscentrum Calibris krijgt de club de officiële erkenning als leerbedrijf.

Het bestuur van GFC komt bij de start van het nieuwe seizoen met gedragsregels. Uitgangspunten is dat leden, voetballers en supporters de gedragsregels naleven. Hierin zijn vijf basiswaarden omschreven: plezier, respect, eerlijkheid, betrokkenheid en sportiviteit. In de jaarvergadering van oktober 2012 brengt voorzitter Eric Weerkamp de nieuwe gedragsregels onder de aandacht.

Op deze zelfde jaarvergadering wordt Karel Warmink (foto onder) gehuldigd vanwege zijn 70-jarig lidmaatschap.

Het internationale GFC C Jeugd Toernooi wordt in 2010 gewonnen door Borussia Dortmund. De Duitse club wint in de finale van AZ. In de reguliere speeltijd blijft de stand steken op 1-1, maar “Die Borussen’ zijn beter in het nemen van strafschoppen.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 1 januari, maakt de voorzitter bekend dat Benno van Weersel na twee jaar stopt als trainer bij GFC. M.i.v. het seizoen 2011-2012 zal Iwan Bult (foto) uit Denekamp het eerste elftal gaan trainen.

Mark de Jong uit Enschede neemt dan GFC A1 onder zijn hoede. Op 1 januari 2011 wordt Henk Rustenhoven benoemd tot GFC ‘er van het Jaar en hij is daarmee de opvolger van Ans Alink.

In 2011 wordt de fietstocht tijdens de Pinksteren weer nieuw leven in geblazen. Achteraf bezien was de opleving van korte duur…Nieuw in 2011 is het Hoftoernooi. Ook daarmee wordt een aloude traditie nieuw leven in geblazen. De eerste versie van het toernooi wordt gehouden bij Twenthe. Het toernooi wordt mede gehouden i.v.m. het 10-jarig bestaan van de Hof van Twente.

Oktober nadert en dat betekent de Algemene Ledenvergadering. Rein Ruumpol stopt als bestuurslid en hij wordt opgevolgd door Martijn Faber, die de portefeuille Accommodatie gaat beheren.

Ook penningmeester Alex Fleurbaaij neemt na jaren afscheid van het bestuur, hij wordt opgevolgd door Wilco Wolthuis. Martijn Koster wordt eveneens in het bestuur gekozen (Communicatie en PR). Het eerste vrouwelijke bestuurslid doet zijn intrede. Ilse Nab, gaat in het bestuur de Clubhuiszaken doen.

Tonnie Gerritsen wordt gehuldigd, hij is 70 jaar lid van GFC. Voorzitter Eric Weerkamp zet tijdens de ALV de nieuwbouwplannen op de agenda en doet uitgebreid verslag van de ambities van het bestuur /club. Het contract met hoofdtrainer Iwan Bult wordt verlengd met 1 jaar.

GFC 1 handhaaft zich ook in het seizoen 2011-2012 in de 4e klasse. Wederom is het op het randje. Verheugend is het kampioenschap van GFC 2. Met trainer Romano Lammertink wordt het team kampioen en promoveert naar de 3e klasse. In april van 2012 overlijdt Cor de Jong. Hij was jarenlang voorzitter van GFC in de jaren ’70 en begin ’80.

GFC 1 begint in het seizoen 2012-2013 weer in de 4e klasse A. Er zijn zes seniorenelftallen in de competitie waaronder een vrouwenelftal. Bij de jeugd wordt gestart met 19 teams en daarnaast is er nog een G team dat niet deelneemt aan een KNVB competitie. GFC telt in augustus 2012 670 leden.

Begin oktober is er de ALV. Henk Jan Steenman en Dick Jansen stoppen als bestuurslid. René Toonen komt nieuw in het bestuur met de portefeuille “Voetbal technische zaken”. Een bijzonder avond wordt het voor Johan Alink (89) Hij is 75 jaar lid van GFC en wordt door wethouder Pieter van Zwanenburg onderscheiden.

Het GFC C Jeugd Toernooi wordt een overwinning voor Borussia Dortmund. Ze zijn in de finale te sterk voor Heerenveen.
Goede prestaties zijn er o.a. bij de jeugd.
GFC E1 wordt in de wedstrijdenreeks kampioen. GFC 1 en 2 handhaven zich. GFC is ook dit jaar weer deelnemer aan de optocht tijdens het School- en Volksfeest en trekken een weefgetouw door Goor.

GFC start het nieuwe seizoen met GFC Support, een groep sponsoren. Reef is inmiddels gestopt als hoofdsponsor van GFC en het bestuur wil niet afhankelijk worden van één sponsor maar kiest voor spreiding. Iwan Bult staat ook nu weer (3e jaar) voor GFC 1.

Op 7 oktober 2013 bestaat GFC 106 jaar. Op deze zondag speelt GFC 1 thuis tegen Twenthe. Het wordt een klinkende 6-2 overwinning voor GFC en er is dubbel feest. D’ Olde Goorsche barst bijna uit zijn voegen. Vitesse wint in oktober het GFC C Toernooi. Ze winnen de finale met 1-0 van KV Mechelen uit België.

Op 1 januari weer de traditionele Nieuwjaarsreceptie. De sponsorcommissie wordt uitgeroepen tot GFC ‘er van het Jaar. Op zondag 5 januari geen Jan Schutte Loop maar een zogenaamde stadsloop met meerdere verenigingen uit Goor. Het is één van de laatste activiteiten in het kader van Goor 750 jaar. Het is opvallend zacht weer voor de tijd van het jaar, op zondag 19 januari wordt er al weer gespeeld voor de competitie.

In februari 2014 weer de jaarlijkse ledenvergadering van de Supportersvereniging. René Zwierink en Gerco Weeink stoppen als bestuurslid. Henk Jan Steenman wordt de nieuwe voorzitter en Hans de Lange komt eveneens in het bestuur.

X