In Nieuws extra

Vandaag stond voor GFC de lastige thuiswedstrijd tegen Achilles ‘12 op het programma.

De wedstrijd begon redelijk gelijk op, met een eerste kans(je) voor Achilles’12, maar dit werd door goed verdedigend werk van Koen Bromander onschadelijk gemaakt. Even later was het Olaf Siegers die een kans kreeg aan de ander kant en daarna ook Tim Wassink, maar ook hier helaas geen doelpunten.

Daarna kreeg GFC langzamerhand het betere van het spel wat in de 26e minuut leidde tot de 1-0 door een mooi schot van Tim Wassink in de verre hoek. In het verdere verloop wat kleine kansen over en weer zonder resultaat. In de 41e minuut kreeg GFC tot ieders verrassing  een penalty toegekend, die door Tim Wassink prima werd benut, 2-0.

Vlak voor rust maakte Tim Wassink zijn derde, met wederom een mooi schot in de verre hoek en bracht daarmee de ruststand op 3-0.

Na rust in eerste instantie nog een kans voor Olaf Siegers die vrij voor de keeper kwam, maar helaas voor GFC wist de keeper een doelpunt te voorkomen. Daarna kreeg Achilles het betere van het spel en dat was helemaal het geval nadat Bjorn Natrop vanwege opmerkingen aan het adres van de scheidsrechter het veld moest verlaten.

Ongeveer 10 minuten na rust kwam Achilles ’12 door een fraai doelpunt vanaf de 16 meter op 3-1. Daarna bleef Achilles’12 de bovenliggende partij, maar mede door goed keeperswerk Rick Meijer bleef de stand ongewijzigd en kan GFC weer drie punten bijschrijven. GFC blijft kans houden op promotie door deze overwinning.

Volgende week wordt er uit gespeeld tegen AVC Heracles in Almelo.