Wie Functie Telefoonnumer
Gerben Kappert Voorzitter 06 39 56 92 22
René de Vries Secretaris 06 21293204
Stephan ter Horst Penningmeester 06 23 21 81 44
Dennis Vorkink Lid
Marc Mulder Lid 06 24 75 85 82
Hans de Lange Lid  (0547) 27 15 65
Ruben Smit Lid  06 36 05 19 85

Historie

De exacte oprichtingsdatum van de supportersvereniging is niet bekend, maar er wordt uitgegaan van 29 december 1946. Daarmee vormt de supportersvereniging met haar moedervereniging GFC de oudste twee-eenheid van Goor. De oorspronkelijke opzet van de supportersvereniging was niet alleen het in georganiseerd verband aanmoedigen van de spelers, maar ook het verschaffen van allerlei materiële zaken om het voetbalspel optimaal te kunnen beoefenen. Dit had alles te maken met de naoorlogse schaarste. Na de gouden jaren van begin ’50 volgden voor GFC en daarmee de supportersvereniging een aantal magere jaren. Rond 1965 zijn er enkele belangrijke factoren die zorgen voor een opbloei van GFC en de supportersvereniging.

Ten eerste is het de jeugdcommissie, die naast de begeleiding van de jeugdspelers, ook bezig gaat met alternatieve activiteiten onder het motto “bij afgelasting dient de jeugd ook te worden vermaakt”. Ten tweede zijn het de goede prestaties van het eerste elftal met als hoogtepunt het kampioenschap in 1969.

Door deze factoren ontstaat de behoefte aan een eigen clubgebouw. De supportersvereniging draagt haar steentje bij door het interieur van het eerste clubhuis aan te bieden. Het betekende eigenlijk een nieuwe start. Het opportunisme van de jaren ’60, waarbij de supportersvereniging feitelijk werd geleid door één persoon, maakte plaats voor een bestuurlijke organisatie, waarbij oorspronkelijke activiteiten meer en meer plaats maakten voor andere. De supportersvereniging heeft een bindende factor. Bij rouw en trouw wordt er getoond hoe belangrijk kleine attenties zijn. Ook worden er naast de jaarlijks terugkerende activiteiten, in overleg met de moedervereniging gelden ter beschikking gesteld voor wensen die binnen de vereniging leven. Ontwikkelingen in de jaren ’90 zijn van bouwkundige aard. De tribune en de speeltuin zijn voorbeelden van zelf uitgevoerde en gefinancierde projecten.

Het jaar van de supporters

Het jaar 2006 was een hoogtepunt voor de supportersvereniging. Niet alleen werd toen het 60-jarig bestaan van de supporters gevierd, ook werd het jaar uitgeroepen als ‘het jaar van de supporters’. De jubileumactiviteiten waren groots. Naast de gebruikelijke activiteiten was er een speciale jaarvergadering van de supportersvereniging en werd er voor de jeugd een prachtig 4×4 kunstgrasveld en een vernieuwde speeltuin met YALP speeltoestellen gerealiseerd.

Alle spelende leden hebben één seizoen lang hun competitiewedstrijden gespeeld in het oudst bekende tenue. Het jaar van de supporters werd op 6 oktober 2006 afgesloten met een prachtige feestavond. In een grote tent op de parkeerplaats vierden honderden GFC-ers das Fest en werd om middernacht het 100e jaar van GFC  met een spetterende vuurwerkshow ingeluid.

Kortom, de supportersvereniging is een zeer actieve vereniging, die in januari 2022, 550 leden telt. Een ieder kan lid worden middels een uiterst bescheiden contributie die op dit moment € 12,50 per jaar bedraagt. Deze “lage drempel” heeft de vereniging groot gemaakt en mede in staat gesteld de moedervereniging GFC te laten zijn wat ze is: Een pracht van een voetbalclub.

X