In Nieuws extra

Het oefenduel tussen de vrouwen van Ajax en FC Köln is zondagmiddag in een gelijkspel geëindigd. Op sportpark Heeckeren was GFC de gastheer van beide clubs en zo’n 250 toeschouwers zagen de wedstrijd in 0-0 eindigen.
Ajax had overigens het meeste recht op een zege. De ploeg speelde zeer aanvallend, gaf achterin nauwelijks ruimte weg en stoorde de opbouw bij FC Köln al in een vroeg stadium. Het was met name Oranje international Sherida Spitze die een zeer sterke wedstrijd speelde. Achterin was ze het slot op de deur en bijna elk aanval begon bij haar.


FC Köln ving de aanvallen voor de eigen 16 meter op, was dan fel in het duel en gunde de aanvalsters van Ajax geen millimeter ruimte. Pelova had het moeilijk tegen de stugge Duitse defensie. Ajax trof in de tweede helft nog wel een keer de lat, kreeg daarnaast 100% kansen, maar was op beslissende momenten niet scherp genoeg voor de goal. FC Köln mocht de handen dichtknijpen met de 0-0 eindstand. Na afloop was er genoeg gelegenheid voor de handtekeningen jagers, en konden ze met de favoriete speelster op de foto.

 

 

Recent Posts
X