In Nieuws extra

Vandaag speelde GFC de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Koninklijke  UD uit Deventer. De club uit Deventer verloor net als GFC het eerste duel in deze competitie.

Eerste helft
GFC ging zeer goed van start. Nog voordat het publiek goed en wel langs de lijn stond was het al raak. Olaf Siegers is in de tweede minuut van de wedstrijd al trefzeker: 1-0. Koninklijke UD laat de moed niet zakken en gaat in de tegenaanval. En met resultaat. Na 10 minuten wordt de stand gelijk: 1-1. Een dikke regenbui komt over sportpark Heeckeren, waardoor er op het veld hier en daar een glijpartij ontstaat. Maar na regen komt zonneschijn… In de 14de minuut tikt wederom  Olaf Siegers de 2-1 binnen voor de thuisploeg. GFC domineert en speelt veelal op de helft van de tegenstander. In de 25ste minuut beland een pass van Tim Wassink op de paal. Niet veel later weet keeper Dennis Vorkink aan de andere kant met een knappe redding de bal uit het net te houden. In de 43 minuut krijgt GFC een vrije trap net buiten de 16. Het schot van Tim Wassink beland via de binnenkant van de paal in het doel. Door dit prachtige doelpunt wordt de stand 3-1. Vlak voor rust komt Tim via een uitgespeelde kans alleen voor de keeper. Maar de kans op 4-1 wordt gered door de keeper van Koninklijke UD.

Tweede helft
Beide teams komen volle goede moed weer uit de kleedkamer. Maar de moed zakte Koninklijke UD al gauw in de schoenen. Door een misverstand tussen verdediging en de keeper van UD wordt het in de 50ste minuut 4-1 door een eigen doelpunt. Bij deze stand is de spanning in de wedstrijd ver te zoeken. GFC creëert kans op kans maar weet deze niet te benutten. Koninklijke UD zakt verder weg. In de 60ste minuut is het Thijs Gerritsen die de 5-1 binnenschiet. Uit de vele uitgespeelde kansen die GFC nog krijgt, weet alleen Tim Wassink in de 86ste nog te scoren. Waardoor de eindstand blijft steken op een 6-1 overwinning voor de Goorse club.