In Nieuws extra

De koploper uit Holten begon optimistisch aan de wedstrijd in Goor. Slechts tegen Helios had Blauw Wit ‘66 wat weerstand gekregen, maar met maar twee tegengoals en nog geen puntverlies hadden ze daar ook alle reden toe. Vanaf het begin een gelijk opgaande strijd met twee teams die weinig kansen creëren. Halverwege de eerste helft komen de bezoekers onverwacht, en gelukkig, op voorsprong. Een voorsprong wordt van richting veranderd en gaat via Edo Schnieder in het eigen doel.

Later in de eerste helft twee momenten dat de scheidsrechter zijn rode kaart op zak houdt. Bjorn Natrop mag niet klagen dat na een overtreding en een opstootje hij er met geel vanaf komt, aan de andere kant wordt Olaf Seegers na een goede steekpass alleen voor de keeper ten val gebracht, maar de scheidsrechter ziet geen overtreding. Het blijft dus 0-1 tot de rust.

In de tweede helft een sterker GFC. Kansen voor Edo Schnieder en Tim Wassink worden niet benut. Na een uur brengt coach Lammertink Koen Bromander voor Finn Schreurs. Daan Zwierink gaat naar voren, GFC neemt meer risico. Al snel levert dit resultaat op, na een voorzet raakt de bal de arm van een Blauw Wit verdediger, maar de strafschop wordt door Tim Wassink niet benut.

Colin Mensink valt goed in en zorgt voor meer gevaar, maar de klok werkt tegen de thuisclub. Vlak voor tijd valt dan toch de verdiende gelijkmaker. Na een corner krijgt de mee opgekomen Koen Bromander de bal bij de tweede paal en hij geeft het laatste zetje. Beide
teams zullen tevreden zijn met de puntendeling. Blauw Wit ’66 pakt een punt in een zware uitwedstrijd tegen een tegenstander die meer kansen had, GFC pakt een punt in de laatste minuut tegen de ongeslagen koploper.