In Nieuws extra

GFC heeft zaterdag prima zaken gedaan bij koploper Helios. In Deventer werd met 1-2 gewonnen in een aantrekkelijke wedstrijd, waarbij GFC de bovenliggende partij was.

In de eerste helft kwam GFC op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Olaf Siegers. Slecht uitverdedigen van de keeper van Helios lag hieraan ten grondslag. Olag Siegers reageerde alert en zetten de 0-1 op het scorebord.

Lang kon GFC niet genieten van de nipte voorsprong want in de 34e minuut was het Jarmo van het Hof die uit een vrije trap beide ploegen weer op gelijke hoogte bracht. De 1-1 is tevens de ruststand.

Na de thee een zelfde spelbeeld en twee ploegen die voor de winst voetballen. In de 61e minuut komt GFC echter op voorsprong. Het is Thijs Gerritsen die uit een voorzet van Olaf Siegers de 1-2 maakt. Voor Thijs Gerritsen betekent dit al weer zijn vierde doelpunt van dit seizoen.

Helios geeft daarna gas en gaat verwoed op jacht naar de gelijkmaker. Met veel opportunisme gooien ze telkens de bal in de 16 meter, maar het is Rick Meijer die een geweldige wedstrijd keept en de hoge ballen pakt.
Trainer Roman Lammertink brengt in het tweede deel ook vier invallers: Jorn Klein Beekman, Erwin Klok, Daan Zwierink en O’Neill Tieman komen binnen de lijnen voor, Bjorn Natrop, Finn Schreurs, Thijs Gerritsen en Olaf Siegers.
GFC houdt in een hectische slotfase stand en koestert de drie punten. Romano Lammertink was uiteraard blij met de winst: “We blijven nu in het spoor van Helios en de nieuwe koploper Blauw Wit. Verlies je dan kun je het vergeten, dan wordt het gat te groot. We staan nu derde en blijven uitzicht houden op een prijs”.

Voor GFC betekent dit dat de winterstop is aangebroken. Op 4 februari speelt GFC de volgende competitiewedstrijd. Tegenstander op sportpark Heeckeren is dan Harfsen.

De overige uitslagen:
Blauw Wit – Almen 4-1
FC Winterswijk – Koninklijke UD 0-1
Sportclub Deventer – HSC ’21 3-2
Terborg – FC RDC afgelast
EGVV – Harfsen afgelast

Recent Posts
X