In Nieuws extra

In Haaksbergen speelde GFC het inhaalduel tegen HSC’21. Terwijl op het hoofdveld het zondagteam tegen Hercules gelijkspeelde, begon GFC op een bijveld tegen het zaterdagteam van de derde divisionist.

GFC kwam goed uit de startblokken. Olaf Siegers ontweek de buitenspel val en zet voor op Tim Wassink die bij de tweede paal met een goede volley de openingstreffer maakt. Al na tien minuten werd de voorsprong verdubbeld. Erwin Klok neemt een corner kort op Tim Wassink, wiens voorzet door Edo Schnieder wordt ingekopt.

Tussendoor een aantal gevaarlijke schoten van de thuisploeg, maar ook de derde grote kans was voor de roodzwarten. Een corner wordt door Koen Bromander goed ingekopt, de keeper was al verslagen, maar op de doellijn bracht een verdediger redding. Na ruim een half uur komt HSC’21 terug in de wedstrijd. Een weggewerkte corner wordt van buiten de zestien goed ingeschoten. Voor rust nog een goede actie van Tim Wassink, hij denkt een strafschop te krijgen, maar de goed leidende scheidsrechter zag het anders.

Na rust lijkt het wat rustiger totdat Tim Wassink met een schitterende actie de bal panklaar legt voor Olaf Siegers, die de bal niet langs de keeper krijgt. Even later wel, maar nu is de grensrechter de spelbreker, wegens buitenspel wordt de 1-3 afgekeurd. Even later aan de andere kant de gelijkmaker. De spits van HSC neemt de bal op zijn borst aan en schiet vanuit de draai in de uiterste hoek, via de paal rolt de bal net over de lijn.

Met Jorn Klein Beekman en Colin Mensink als invallers gaat GFC op zoek naar de winst. Ook HSC wisselt aanvallend, het wordt een open wedstrijd. Een geweldige slotfase volgt. Na een corner krijgt Koen Bromander tot tweemaal toe de kans de wedstrijd te beslissen. Beide keren redt de keeper van de thuisploeg knap, waarna Olaf Siegers wel de 2-3 weet binnen te schieten uit een moeilijke hoek.

In de blessuretijd krijgt Colin de kans om de wedstrijd op slot te gooien. Het duel 1 op 1 wordt door de keeper beslist. Een belangrijke redding want de daaropvolgende aanval levert de gelijkmaker op. Een rommelige situatie voor het doel, de bal kaatst heen en weer, het lijkt er op dat Finn Schreurs de bal als laatste raakt, hoe dan ook: 3-3. Daarna redt keeper Rik Meijer nog een punt als de thuisploeg nog een kans krijgt.

Een boeiende wedstrijd voor het publiek, met vele Goorenaren en een punt voor beide teams. GFC loopt iets uit op de concurrenten voor de derde plek die allebei verliezen.
Volgende week speelt GFC uit tegen Terborg.