In Nieuws extra

Op de slotdag van de competitie is GFC er gelukkig toch in geslaagd de felbegeerde 2e plek achter kampioen Helios te bemachtigen. Zelf werd ruim gewonnen (1-8) bij EGVV en concurrent Blauw Wit ging, toch wel verrassend, thuis  onderuit tegen HSC ’21. Door dit resultaat heeft GFC een relatief gunstige uitgangspositie verkregen in de nacompetitie.

De wedstrijd in Gelselaar was de laatste voor EGVV in competitie verband, net als veel andere kleinere verenigingen kampt de club met een tekort aan spelers voor een prestatie team en heeft daarom moeten besluiten alleen door te gaan met recreatieteams. EGVV begon redelijk goed aan de wedstrijd en kreeg in de eerste minuten ook een kansje voor de 1-0, maar toch was het GFC dat na 9 minuten de leiding nam door een doelpunt van Finn Schreurs en 5 minuten later liet Tim Wassink de 0-2 noteren op aangeven van Thijs Moormann. Door een fout in de GFC verdediging wist EGVV nog terug te komen op 1-2,  maar daarna kwam GFC echter snel op 1-4 door een doelpunt van Thijs Moormann en een door Tim Wassink benutte penalty. 1-4 Was ook de ruststand en na rust liep GFC verder uit naar 1-8 door een doelpunt van Daan Zwierink en 3x Olaf Siegers. EGVV kreeg door een makkelijk gegeven penalty nog kans op een 2e doelpunt, maar GFC doelman Rick Meyer wilde daar niet aan meewerken en stopte de penalty.

Na de wedstrijd was er nog een ludiek moment, GFC’er Finn Schreurs kreeg “ter ere” van het 100ste tegen doelpunt van EGVV een wedstrijdshirt uitgereikt.