In Nieuws extra

GFC speelt vanmiddag het eerste duel in de nacompetitie. De tegenstander is Juliana ‘32 uit Hengelo. Het team won net als GFC de derde periodetitel in de vierde klasse waardoor zij verzekerd waren van de nacompetitie.

Eerste helft
In de beginfase van de eerste helft tasten beide teams elkaar een beetje af. Aanvallen van beide teams wisselen elkaar af. Maar het leidt niet tot hele grote kansen. In de 9de minuut maakt een van de GFC verdedigers een handsbal in het strafschopgebied. De penalty die volgt, wordt beheerst ingeschoten door een van de spelers van Juliana: 0-1. De wedstrijd wordt door de achterstand iets feller. Het spel van GFC wordt er helaas niet beter op.

Juliana zit strakker op de bal. In de 27ste minuut krijgt Edo Schneider geel door een overtreding op het middenveld. In de slotfase van de eerste helft begint GFC iets beter te voetballen. Dit resulteert in een goede kans om op gelijke hoogte te komen maar de doelman van Juliana voorkomt een doelpunt. Op slag van rust gaat Juliana nog 1 keer in de aanval en scoort de 0-2. De strijd is nog niet verloren maar GFC moet in de tweede helft wel uit een ander vaatje tappen.

Tweede helft
GFC begint de eerste helft beter. Toch is het Juliana die in 57ste aantekent voor de 0-3. GFC komt niet in het spel. In de 70ste minuut krijgt GFC een vrije trap op de rand van de 16 meter. Het schot van Collin Mensink beland op de lat waardoor de keeper van Juliana het doel schoonhoudt.
In de 82ste minuut is het aan de andere kant wel raak. Een speler van Juliana schiet vanaf de rand 16 binnen: 0-4. In de extra tijd wordt het ook nog 0-5 in het voordeel van Juliana.

Door een teleurstellende nederlaag van 0-5 gaat de promotiedroom van GFC naar de derde klasse als een nachtkaars uit. GFC blijft dus volgend seizoen in de vierde klasse zaterdag.

 

Recent Posts
X