In Nieuws extra

Op een middag dat je liever op de bank thuis zou zitten om de intocht van Sinterklaas drie keer achter elkaar te bekijken, omdat het buiten guur koud was, speelden GFC en Bruchterveld een wedstrijd in de middenmoot van de vierde klasse.

Een vijftigtal supporters verzamelde zich op de tribune, de enige plek waar het een beetje uit te houden was. Een enkeling waagde zich gewapend met paraplu aan de kant van het veld, maar koos toch snel voor de tribune of de kantine. Op het veld maakten de heren voetballers er echter het beste van, aan hen was niet aan te zien dat het een erg ongelukkige middag was om te voetballen.

De gasten uit Bruchterveld begonnen goed. Na tien minuten neemt spits Bekman een voorzet prachtig aan en schiet mooi in. De bal stuitert via de onderkant lat weer het veld in, maar hij reageert zelf als snelste en schiet de 0-1 binnen.
Het antwoord van de thuisploeg volgt snel. Vijf minuten later komt een afgeslagen corner terug bij Tim Wassink, hij zet de bal weer voor en ziet dat Daan Zwierink bij de tweede paal de gelijkmaker binnenkopt.

De rest van de eerste helft zijn de gasten de bovenliggende partij, echt grote kansen krijgen ze niet. Een aantal schoten van afstand leveren gevaar op, maar keeper Joren Wolthuis keept goed, al had hij een keer hulp van de paal nodig om de bal uit het doel te houden.
Ook in de tweede helft is Bruchterveld beter. Gelegenheidsaanvoerder Thijs Moormann pakt een domme gele kaart, Kjeld Kiestra mag een kwartier na rust invallen voor Finn Schreurs. Na een half uur een spaarzame counter.
Jorrit Nab en Tim Wassink vinden elkaar voor twee opeen volgende een-twee ’s, waarna de laatste de 2-1 binnenschiet.

Het lijkt alsof deze tegenslag te veel was voor de goed voetballende bezoekers. Het laatste kwartier trekt GFC zich terug en beperkt zich tot verdedigen. Bruchterveld weet hier niet door te komen, voetbalt ook minder dan het eerste uur en GFC krijgt uit een aantal counters drie levensgrote kansen.
Helaas weten Thijs Moormann en Tim Wassink deze niet te benutten en blijft het spannend. De jonge goed fluitende scheidsrechter, trekt nog flink wat blessuretijd bij, tot ongenoegen van vele supporters die de kou niet langer trokken en het veld ook steeds slechter zagen door de vroeg invallende duisternis.

Maar aan het eind van de wedstrijd blijven de drie punten in Goor, waarbij de bezoekers zich afvragen hoe ze de wedstrijd die ze in handen leken te hebben toch verloren, terwijl de thuisploeg vooral zag dat ze veel dikker hadden kunnen en moeten winnen.
Door deze overwinning stijgt GFC naar de vijfde plek. Bergentheim wordt winnaar van de 1e periode.
Volgende week gaat het op bezoek bij hekkensluiter Sp. Daarle.