In Nieuws extra

Vanmiddag stond de uitwedstrijd tegen RKSV Bornerbroek op het programma. Op de ranglijst staat GFC 1 punt voor op de ploeg uit Bornerbroek, maar zij hebben 1 wedstrijd minder gespeeld.

Opstelling
GFC begint vanmiddag aan de wedstrijd met de volgende opstelling:
Wolthuis, Bromander, T. Schreurs, Zwierink, Klein Beekman, Schneider, Klok, Jansen, Siegers, F. Schreurs en Wassink.

Eerste helft
De wedstrijd begon met een vroege kans voor GFC in de 10e minuut. Daan Zwierink kopte op doel, maar de bal ging net naast. Ondanks dat Bornerbroek gevaarlijke uitvallen had, creëerde GFC enkele kleine kansen.

In de 24e minuut kreeg Olaf Siegers een uitgelezen kans, maar miste jammerlijk. Bornerbroek kreeg in de 40e minuut een vrije trap op 16 meter van het doel, maar deze ging net over. Vlak voor rust leek het erop dat Tim Wassink een vrije trap moest krijgen op 16 meter, maar de scheidsrechter besliste anders en gaf een vrije trap tegen.

Tweede helft
Bornerbroek begon sterker aan de tweede helft en kreeg in de 55e minuut een grote kopkans die werd geblokt door Daan Zwierink. In de 61e minuut stopte doelman Joren Wolthuis eenvoudig een schot van Bornerbroek. Ondanks een aantal gevaarlijke momenten, slaagde GFC erin stand te houden.

In de 65e minuut werd een vrije trap voor Bornerbroek ingekopt, resulterend in een doelpunt en een 1-0 voorsprong. Bornerbroek kopte in de 70e minuut zelfs op de eigen lat na een corner van GFC. Een schot van Bornerbroek in de 75e minuut werd recht op Joren afgevuurd en door hem gestopt.

Het slot van de wedstrijd was niet zonder incidenten. In de 90e minuut negeerde de scheidsrechter een overtreding, waarbij Tim alleen op de keeper afgaat en onderuit werd gelopen. Er ontstond vlak voor tijd een opstootje, mede veroorzaakt door irritaties over de arbitrage.

De wedstrijd eindigde met een 1-0 overwinning voor Bornerbroek, ondanks de laatste kans van Olaf Siegers. Hij komt vrij voor de keeper door een fout van de Bornerbroekse verdediging.