In Nieuws extra

Na het zwaarbevochten punt van afgelopen week had GFC vandaag de taak om afstand te nemen van de degradatiezone, in het thuisduel met laagvlieger Heracles. Een oude bekende. Al 112 jaar geleden speelden de clubs voor het eerst tegen elkaar. In 1921 speelden de clubs samen in de tweede klasse, toen nog het een na hoogste niveau van het land. De clubs zijn iets afgezakt sindsdien.

Trainer Romano Lammertink had een basisplaats ingeruimd voor jeugdspeler Mick Visser, na diens verdienstelijke invalbeurt van vorige week. De wedstrijd was rommelig, met vooral in de eerste helft weinig hoogtepunten. Een kans voor Finn Schreurs was het beste dat GFC op de mat wist te leggen, Heracles was iets sterker, maar hun behendige aanvallers hadden meer dreiging dan dat ze concrete kansen wisten te creëren.

Na de rust valt Koen Bromander in, hij had een goede invalbeurt. De tweede helft kenmerkte zich door veel onderbrekingen. Rollende spelers die wonderbaarlijk weer opstonden, gele kaarten voor overtredingen die dat niet perse rechtvaardigen en een opstootje vlak voor de dug-outs, het had allemaal weinig met voetbal te maken.

Het laatste kwartier werd het toch nog een leuke wedstrijd met kansen over en weer. Waar aan de ene kant de bal net voor de lijn wordt weggehaald door Jorn Klein Beekman, krijgt aan de overkant nog geen halve minuut later Mick Visser een goede kans, maar de goede keeper van de bezoekers redde.

Toch was ook hij in de 84 minuut kansloos toen de mee opgekomen Koen Bromander zich vrij speelde en mooi inschoot. Heel lang leek het er op dat GFC de overwinning kon stelen, Tim Wassink en Mick Visser kregen kansen om de wedstrijd in het slot te gooien, maar het bleef lang 1-0. In de 97e minuut viel alsnog de gelijkmaker, na een slotoffensief van Heracles.

1-1 was uiteindelijk een terechte uitslag voor een wedstrijd waar geen van de teams de overwinning verdiende. GFC staat op de 10e plek, moet wedstrijden gaan winnen om weg te komen bij de onderste plekken, al staat het nog steeds maar 5 verliespunten achter de tweede plek.

Opstelling GFC: Joren Wolthuis; Daan Zwierink, Twan Schreurs, Jorn Klein Beekman; Erwin Klok (Koen Bromander), Edo Schnieder, Thijs Moorman, Jorrit Nab (Boaz Jansen), Finn Schreurs (Troy Sloterdijk); Mick Visser, Tim Wassink.