In Nieuws extra

In de bossen bij Nijverdal liggen de velden van DES, de opponent van vanmiddag. DES speelt in dezelfde clubkleuren als GFC. Daarom speelt het eerste van GFC vanmiddag in het wit. DES staat op de derde plaats in de ranglijst met 18 gespeelde wedstrijden en 29 punten tegen 17 wedstrijden en 24 punten van GFC.


Eerste helft
Aan het begin van de eerste helft zijn beide teams aan elkaar gewaagd. Aanvallen van beide teams wisselen elkaar af. In de 10e minuut is het DES die de score opent vanuit een goede aanval: 1-0. Niet kort daarna, in de 12e minuut, een uitgelezen kans voor GFC om op gelijke hoogte te komen. Helaas wordt de bal niet goed ingeschoten. DES laat het er niet bij zitten en creëert een enorme kans in de 23e minuut, maar de doelman van GFC, Joren Wolthuis redt goed en voorkomt hiermee een tweede doelpunt voor de thuisploeg. In de 26 min verlaat Björn Nattrop geblesseerd het veld. Jorrit Nab is zijn vervanger. In de 29e minuut komt er een verre bal over de rechterkant. Tim Wassink staat op randje buitenspel, maar hij mag door en gaat alleen op de keeper af. Hij scoort bekeken de gelijkmaker: 1-1. Nog geen minuut later krijgt DES door een ietwat domme overtreding een vrije trap net buiten de 16 meter. Deze wordt knap binnengeschoten. DES staat weer op voorsprong: 2-1. In de 38e minuut wordt de score door DES uitgebreid door een fout in de verdediging van GFC:  3-1.


Tweede helft

Het begin van de tweede helft is weinig opwindend. DES heeft een riante uitgangspositie en weet dat GFC moet komen om de punten in de wacht te slepen. Beide teams krijgen kansen maar dit leidt niet tot een score. Wel voert DES de druk gedurende de tweede helft weer op. In de 81e minuut resulteert dit in een opgelegde kans voor DES maar de keeper GFC weet een doelpunt te voorkomen. In 83e minuut is het wel raak. DES scoort via een uitgespeelde kans: 4-1. In de 89ste minuut ontstaat er een kluts voor het doel van GFC. Uiteindelijk weet DES de bal toch in het net te krijgen: 5-1. Dit is tevens de eindstand van de wedstrijd.

Volgende week volgt er een belangrijke pot voor GFC. Dan staat de inhaalwedstrijd tegen s.v. Rijssen op het programma.

Recent Posts
X