In Nieuws extra

Na een slechte serie pakte GFC zaterdagmiddag op Sportpark Heeckeren weer drie punten. De ploeg van Romano Lammertink won verdiend met 4-1 van middenmoter Voorwaarts uit Westerhaar en dat betekent dat ook GFC weer wat los is gekomen van de onderste plaatsen.
GFC begon sterk, want al in de 2e minuut kwam Tim Wassink vrij voor het doel van de gasten. De keeper wist echter redding te brengen. Daarna een gelijk opgaande wedstrijd, met twee ploegen die met name veel spelers op de eigen helft lieten.

In de 19e minuut is Finn Schreurs weg aan de linkerkant, schuift de bal tijdig op Daan Zwierink maar zijn schot gaat hoog over.
Niet veel later trekt Edo Schnieders aan de noodrem en dat betekent geel. Jorn Wolthuis pakt de vrije trap bekwaam.

GFC komt toch op 1-0. Na een scrimmage voor het doel van Voorwaarts geeft Mick Visser het laatste tikje en brengt z’n ploeg op voorsprong.
De rust gaat wel in met een 1-1 stand. Bij een corner van Voorwaarts grijpt niemand in bij GFC en pardoes rolt de bal in het doel.

In het tweede deel komt Jorit Nab in de ploeg voor Edo Schnieders. Beide ploegen spelen vol op de aanval. In de 59e minuut komt GFC op voorsprong als Daan Zwierink de 2-1 binnenkopt uit een corner. GFC ruikt dat er meer te halen valt en is in bijna elke counter gevaarlijk. In de 70e minuut maakt Daan Zwierink z’n tweede treffer. Tim Wassink (hij speelde een sterke wedstrijd) legt tijdig terug op Daan en met een lage schuiver vergroot hij de score tot 3-1.

Twee minuten later lijkt de wedstrijd beslist als Mick Visser op rechts de 16 meter ingaat en wordt neergelegd. Scheidsrechter Everlo wuift alles weg en geeft notabene geel aan Mick Visser…..
Boaz Jansen komt in de ploeg voor Finn Schreurs.

De laatste 10 minuten zijn hectisch. Voorwaarts gaat op jacht naar een treffer, speelt fysiek, maar ook GFC laat zich van z’n beste kant zien. Daan Zwierink kan met zijn tweede geel voortijdig onder de douche.
Met tien man komt GFC niet meer in de problemen, integendeel. Het is Tim Wassink die in de 89e minuut GFC uit een vrije trap naar 4-1 schiet.
Volgende week speelt GFC uit tegen DES in Nijverdal.